Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
13 Posty
Katarzyna Perła
(perla86)
Wiking
A CZY KTOS NIE DOSTAL JESZCZE ROZLICZENIA? Bo mnie cos trafi...musze jutro rozwiazac problem Pech to pech
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
251 Postów

(broom feie)
Stały Bywalec
Kasia.86 napisał:
A CZY KTOS NIE DOSTAL JESZCZE ROZLICZENIA? Bo mnie cos trafi...musze jutro rozwiazac problem Pech to pech
Nie ma takiej opcji , by wstępne rozliczenie podatkowe , nie zostało wysłane do petenta .
Przypomnij sobie dobrze jaki podawałaś adres przy rejestracji w Skattekontoret .
Być może poczta poszła do Polski .
Niemniej jak przejdziesz się osobiście do najbliższego urzędu , to na miejscu powinni dać tobie kopię . Zabierz ze sobą dokument ze zdjęciem albo kartę bankomatową jednak również ze zdjęciem .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
1maja juz bedzie za pozno ....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
84 Posty
Grzegorz Szymczak
(Gregory)
Początkujący
Za póżno to będzie 31 maja . Do tej daty można sobie w skatte przedlużyć zlożenie zeznania.Zrobią to bez problemów,wystarczy iść i wyplenić prosty formularz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
(Yatsek)
Maniak
Gregory napisał:
Za póżno to będzie 31 maja . Do tej daty można sobie w skatte przedlużyć zlożenie zeznania.Zrobią to bez problemów,wystarczy iść i wyplenić prosty formularz
pozniej zawsze ppd gorke... a to na rzliczenie bedzie trzeba dluzej czekac... a to na zwrot kasy tez mozesz pozniej czekac dluzej i tak dalej i tak dalej.. nie lepiej zrobic wszytsko w temirnie?+++
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
84 Posty
Grzegorz Szymczak
(Gregory)
Początkujący
Niestety nie zgodzę się z Tobą
Rozliczam się w ten sposób już 7 lat i dostaję zwrot normalnie lub w pażdzierniku, więc twierdzę stanowczo ,że nie ma znaczenia kiedy zlożysz zeznanie w terminie do 31.04. czy 31.05 na termin zwrotu nadplaconego podatku .Oczywiście przedlużenie możliwe jest, tylko jeżeli wyśle się rozliczenie przez internet(Panie w Oslo zalatwiają sprawę w jeden dzień).Osobiście w skatte można się rozliczyć tylko do 31.04.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
(Yatsek)
Maniak
Gregory napisał:
Niestety nie zgodzę się z Tobą
Rozliczam się w ten sposób już 7 lat i dostaję zwrot normalnie lub w pażdzierniku, więc twierdzę stanowczo ,że nie ma znaczenia kiedy zlożysz zeznanie w terminie do 31.04. czy 31.05 na termin zwrotu nadplaconego podatku .Oczywiście przedlużenie możliwe jest, tylko jeżeli wyśle się rozliczenie przez internet(Panie w Oslo zalatwiają sprawę w jeden dzień).Osobiście w skatte można się rozliczyć tylko do 31.04.

owszem masz racje... ale termin na papierowa wersje i elektorniczna jest taki sam!! 30.04

30. april: Frist for lønnstakere til å levere selvangivelsen (på papir og elektronisk). De som ikke har endringer eller tillegg kan la være å levere selvangivelsen. Selvangivelsen regnes da som levert med de opplysningene som er forhåndsutfylt.
Er du deltaker i ansvarlig selskap, kommandittselskap mv. og selskapet leverer selskapsoppgave elektronisk med frist 31. mai har du samme leveringsfrist som selskapet (dvs. 31. mai). Leverer du selvangivelse for lønnstakere og pensjonister må du opplyse i selvangivelsen at du har utsatt frist som deltaker i slikt selskap.

www.skatteetaten.no/no/Artikler/Nar-skal...vangivelsen-leveres/

niby mozesz tak jak piszesz zlozyc podanie przed 30.04... ale ja jestem raczej sceptyczny wiedzac jaki tam jest balagan...

Frist for å søke om utsatt levering er 30. april. Du kan søke om maks 1 måneds utsettelse.
Tilbake til skjemaoversikten

Ved senere levering av selvangivelsen, må du legge ved en forklaring av årsaken.
www.skatteetaten.no/no/Skjemaer/Soknad-o...ere-og-pensjonister/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
84 Posty
Grzegorz Szymczak
(Gregory)
Początkujący
Podania o przedlużenie do 31.05 skladalem jakieś 3 razy (zawsze pisalem ,żę muszę dostarczyć dodatkowe dok.z PL) Nigdy nie odmówili ,podpisywali przy mnie zgodę i oddawali mi ksero,póżniej pocztą przychodzilo potwierdzenie.Zwrot tylko raz dostalem dopiero w pażdzierniku.
Ważne ,że w Tym kraju kasa nie znika
Jak mają zwrócić to zwrócą wcześniej czy póżniej,a jak ma się coś do zaplaty to nie darują....znajdą
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
(Yatsek)
Maniak
no tak... tylko ze jak sprawdzaja dluzej to nerwow dostajesz ze juz listopad.. skattelister juz sie pojawily (kiedys dawno) a Ty nadal nie wiesz co i jak... i dzwonisz i pytasz i jezdzisz a oni nic... czekac.... czasami sie trafi.... a to ze znajda swoje pieniadze... albo oddadza to fakt
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Katarzyna Perła
(perla86)
Wiking
Mieliscie racje...trzeba isc osobiscie Okazalo sie tak jak wyzej ktos napisal , ze wyslano na adres w Polsce Ale juz mam kopie i mniej nerwow I juz mnie nic nie trafia.
Mam nadzieje, ze niektorym osobom przyda sie taka informacja Pewnie nie ja pierwsza i nie ostatnia. Jeszcze raz bardzo dziekuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok